Saturday, 25 February 2012

__touched__

Assalamualaikum sumer...,
hri ni feel so bored sngt2... so, bukak la internet, update blog ckit2...,. 
lpas tu smpt la survey2 blog owg laen.., 
ada la satu blog ni, mmg meriah, dia pnyr follower dh 3000 lbih...
wah..!! diva ko.., dengki sngt2.. tp dia dh lme jd blogger.., aq bru kot.. haha
tahniah for him.., but, what i want to talk now, psal dia pnyr follower., one of his follower ni ltak gmbr ala2 seksi la... lelaki... dr gaya tu dh tau gay la.. hahaha.., so, aq bukak la blog dia, tngk blog2 yg dia follow..
Allahuakhbar.., dahsyat... mmg sah gay.., xpe lh, blum mse dia trbuka hati nk brtaubat,.

gmbar hiasan..


tp, ape yg mnyebabkan aq trsentuh, ada 1 blog laen.., 
si blogger tu mmg akui yg dia gay.., dia seorang muslim, melayu.. umur 22thn, 
stdy kt usm penang., amik pharmacy..., 
tp, blog dia bkn psal dia happy jd gay ke ape ke..,
dia cerita psal pngalaman idup dia yg lpas2.., 
mse dia pnuh ngn dosa2...
n ape yg dia nk wt skunk ialah dia nk bertaubat.., tp, dia x mmpu...
dia bnyk mngadu lam blog tu  spe2 yg bleyh bntu dia brtaubat.., 
x tau nk ckp cmner.., tp, enrty2 dia mmg mnyentuh hati.., 
aq hmpir nangis.., 


gmbar hiasan

tp aq x la.. aq strong ok??
yg pling sedih bg aq, skunk ni dia dh disahkan kne satu infection, kt dia pnyr rectum/anus, 
yg mmg sakit n pedih i guess.., dia citer yg dia nangis tiap2 hari,...
 mnyesal ngn prbuatan kotor n keji dia dlu..
infection tu dia ckp mmg dh massive,... 

aq nk bg nasihat pnjg pun, aq ni bkn arif sngt psal agama,,,
skadar tahu yg wajib jer.. n sdikit sunat..
tp ape yg aq bleyh ckp, Allah S.W.T tahu ape yg dia aturkan utk kita..,
Allah hnya akak bg ujian dan dugaan semampu kita jer.. Dia x kn bg lebih dr kemampuan kita.., 
n, smakin bnyk ujian diberi, smakin brtmbah iman kita.., ujian juga mrupakan penghapus dosa2 kecil kita.
kita perlu bersabar dgn ape jer ujian dr Allah.., 
xkira cmner skali pown.., 
aq nk puji ckit kt dia sbb dia dh sedar n dh dpt hidayah Allah utk bertaubat...,
taubat tu msih blom trlmbat slagi mana nyawa masih dikandung badan., 

dia ckp yg dia mnyesal sngt2.., itu bgus.. tp , dr dia trus mnyesal, n kurung diri dia dlm kemurungan, 
baik dia nikmati nikmat Allah yg masih ada hri ini dan pada mse akn dtg kn?? usah lah pikir sal 
citer lme2 dlu.., bebaskan diri... Allah akan berada di sisi mu slagi mana kamu ingati dia slalu..,

seseorang prnh ckp kt aq., even dia bkn muslim, tp ayat dia sngt positif..,dia ckp "rather than wasting time regretting the past, you might as well fully enjoy the present and future,, flowers are not always blossom, so when they are, enjoy it.."  

xatu nk ckp pe agy.., pnjang lebar aq berceloteh kt cni;.. pnat tau...
ok lh korang, jmpa agy di laen entry..., maafkan silap n slah aq.., sme2 kita doakan mne2 saudara mara kita yg tersesat agar kembali ke jalan yg bnar... Assalamualaikum..


No comments:

Post a Comment